web stats
×

SHOPPING FROM

Filter by

Price

1 28

Manufacturers

Merk

more... less

Type onderdeel

more... less

Land van productie

more... less
Filter

Last blog articles

No news

See all

Reiniginsmiddelen

Reiniginsmiddelen

Er zijn 33 producten

Het reinigen van je espresso machine is misschien wel een van de meest belangrijke taken van onderhoud voor je espresso machine. Want als je dit niet doet zal de kwaliteit van de koffie achteruit gaan en uiteindelijk zal het ook resulteren in technische mankementen, wat dure reparaties kunnen worden. Hier onder vind je een variatie van reinigingsmiddelen voor volautomaten en semi automatische espresso machines.

per pagina
Toont 1 - 18 van de 33 items

Het reinigen van de zetgroep van je espresso machine kan op verschillende manieren gedaan worden. Dit hangt ook vanaf wat voor espresso machine je hebt. Bij een volautomaat is dit vaak een automatisch proces, zoals een jura, Phillips, Saeco, DeLonghi.  Maar bij een semi automaat zoals een Rocket, ECM of Faema espresso machine moet dit handmatig gedaan worden.

Volautomaat Koffie machine

Een volautomaat espresso machine is misschien wel het meest gebruikte type koffiezet apparaat. Maar deze moet ook periodiek gereinigd worden. De duurdere modellen, van o.a. Jura, Delonghi en Saeco, geven dit aan wanneer ze gereinigd moeten worden. Maar bij wat goedkopere modellen, zoals de Nespresso cupjes machines moet je dit zelf bijhouden. Normaal moet dit eens in de 1 a 2 maanden.

Het reinigen van volautomaten wordt voornamelijk gedaan met reinigingstabletten van oa Jura, Philips, Saeco of Brooks. Het exacte procedé per merk kan je terugvinden in de handleiding.. Bij de cupjes machines gebruik je een vloeistof welke vermengd wordt in het water reservoir van de koffie machine.

Semi automatische espresso machine

In het geval van een semi automatische espresso machine wordt de zetgroep gereinigd met de hulp van een blindfilter. Deze zijn in verschillende maten beschikbaar, afhankelijk van het merk. Het meest gebruikte model is de 70mm versie. Deze kan je vinden op Faema, Cimbali, Rocket, ECM, Bezzera, Sage en La Marzocco espresso machines.

In een horeca zaak reinig je vaak je espresso machine aan het einde van de dag. Je kan eerst je zetgroep schoonmaken met een haaks borsteltje, zodat de grote koffie resten van het douche zeefje en portafilter pakking af zijn en daarna kan je backflushen. Dit kan gedaan worden met poeders of tabletten van Puly caff, Brooks, Cafiza en Cafetto. Maar dit kan ook met een vloeibare variant.

Met het backflushen spoel je ophopende vetten en koffie resten uit de zetgroep. Hiermee worden het douche zeefje en de 3 weg magneetklep gereinigd. Zodat deze optimaal blijven functioneren.

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons